Find din stil - yogastilarter på YogaStream

Der findes i dag en lang række forskellige retninger og stilarter inden for yoga. Fælles for dem alle er, at de søger at skabe en balance mellem krop, sind og sjæl med det formål at opnå større vitalitet, sundhed og balance - både fysisk og mentalt.

Hos YogaStream kan du vælge mellem videoer inden for stilarterne hatha, vinyasa, yin, astanga, gravid- og efterfødselsyoga og mange flere. Her kan du læse mere om de forskellige yogastilarter og finde den stilart, der passer bedst til dine behov.

 • Hatha

  Hatha er den mest udbredte yogastilart i den vestlige verden og kan betegnes som 'klassisk' yoga bestående af fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og meditation.

  Hatha yoga udføres typisk i et roligt tempo. Fokus her er at udføre de klassiske yogastillinger korrekt og efter kroppens kunnen.

  I hatha yoga er stillingerne designet til at åbne op for de mange kanaler i kroppen - særligt hovedkanalen, rygsøjlen - og på den måde fremme de kropslige processer i alle organer, kirtler og væv. Hatha yoga hjælper også til at strække og aligne kroppen, så den opnår en bedre balance og fleksibilitet.

  Se alle Hatha videoer
 • Vinyasa

  På YogaStream kan du dyrke vinyasa yoga online med nogle af landets dygtigste vinyasa-undervisere. Vinyasa betyder "flow" og er betegnelsen for en mere dynamisk yogaform, hvor yogastillingerne sættes sammen til små flydende sekvenser. Her handler det om at give sig hen til flowet og bevæge kroppen i takt med åndedrættet. 

  I vinyasa yoga er overgangene mellem stillinger lige så vigtig som stillingen i sig selv, og det fordybende fokus på bevægelse, flow og åndedræt kan frembringe en nærmest meditativ tilstand.

  Der findes vinyasa yoga til alle niveauer – hvad enten du er helt nybegynder eller garvet yogi. Det er dog vigtigt at du finder et flow, der passer til dit niveau, så du ikke overanstrenger dig, men har mulighed for at slå hovedet lidt fra og flyde med.  Vinyasa yoga er udfordrende – særligt i starten. Det kræver øvelse at lære de flydende overgange og at få styr på åndedrættet, så det naturligt følger dine bevægelser. Men hvis du finder en starter med vinyasa på begynderniveau og bygger op derfra, vil du hurtigt få oplevelsen af flow.

  Start din vinyasa yogapraksis her


  Se alle Vinyasa videoer
 • Yin

  Yin yoga er en stille, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-5 minutter. Her arbejder vi passivt. Det vil sige, at vi tillader musklerne at slappe af og i højere grad overlader arbejdet til tyngdekraften. Fokus her er afspænding og på at løsne op og give slip.

  Yin yogaens passive stillinger er med til at frigive spændinger i vigtige samlinger såsom ankler, knæ, hofter, ryg, nakke og skuldre. Gennem yin yoga får du også strakt og smidiggjort kroppens facia eller bindevæv, hvilket gør det til et godt supplement til de mere aktive yogaformer. Men en af de helt store gevinster ved yin yoga er den fantastiske beroligende indvirkning, det har på sindet.


  Se alle Yin videoer
 • Restorativ Yoga

  Restorativ yoga er særligt velegnet til stressramte og anspændte kroppe, som har brug for en geare helt ned. I denne yogastil er der fokus på åndedræt, afspænding og ro. I restorativ yoga handler det ikke om at præstere, men blot om at være.

  I restorativ yoga bruges der mange props såsom puder, blokke, pøller og tæpper, som støtter dig i dine liggende og siddende stillinger. Det giver en meget behagelig og naturlig afspænding, som kan mærkes øjeblikkeligt. Denne form for yoga er særligt velegnet til dig, som lever et hektisk liv, og som har behov for at køle ildelementet. Restorativ yoga er for alle, som har brug for afslappende og afstressende yoga. 


  Se alle Restorativ Yoga videoer
 • Meditation & Åndedræt

  Meditation er til dig, som ønsker effektiv afstressning, og som trænger til at ‘sætte hjernen på pause’ og berolige krop og sind. I mediationen bruger man forskellige teknikker som fx åndedrætsøvelser og visualisering, som mindsker tankemylder og berolige nervesystemet.

  Vores meditations- og åndedrætsvideoer har forskellige temaer og er målrettede forskellige behov som fx stress, søvn, frygt, koncentration og selvkærlighed. Har du aldrig mediteret før, kan du sagtens starte her på YogaStream. Her er både videoer og lydfiler, der tager udgangspunkt i meditationens grundprincipper, og som stille og roligt guider dig igennem dine første meditationer. Har du mediteret i mange år, er der også masser af meditations- og åndedrætsvideoer til dig.

   

  Se alle Meditation & Åndedræt videoer
 • Bowspring

  Bowspring-metoden er en gren af yoga, der arbejder ud fra en meget anderledes måde at bevæge sig på end i klassisk yoga. Her er fokus i høj grad på at udvikle kroppens naturlige kurver for derved at fysisk og mental velvære. Med bowspring træning lærer du at bevæge dig naturligt og let på en måde, hvor kroppen er holdt og støttet af dine muskler og dit bindevæv. Du vil begynde at bevæge dig på en sundere måde i hverdagen.  Du lærer, hvordan du undgår at slide på din krop, men derimod at beskytte, opbygge og passe på den.

  Bowspring-træning giver en atletisk funktionalitet i kroppen, som vil hjælpe dig med at løbe, gå, cykle, eller dyrke anden sport på en ny og sundere måde. Bowspring giver dig en stærk ryg, nakke, tonede og stærke baller og stærke og sunde hænder og fødder. 


  Se alle Bowspring videoer
 • Strala

  Strala yoga bygger på videnskaben bag Natural Movement, som er fokus på åndedræt og bevægelse frem for selve yogastillingen – den bedste måde at nå noget er at føle sig godt tilpas hvert eneste skridt på vejen.

  Strala yoga handler om at være i kontinuerlige og flydende bevægelser, mens du mærker dig selv fra stilling til stilling. Fokus her er at lytte til dig selv og din krop, og at bevæge dig frit på en legende og intititiv måde. Strala er en nyere yogaform, som er udviklet efter en mere løs tilgang, hvor der er plads til, at du laver stillingerne og bevægelserne ud fra dine personlige behov. Strala er til dig, som ønsker at blive bedre til at dyrke din intuition, og som foretrækker mere legende og eksperimenterende yogapraksis.


  Se alle Strala videoer
 • Kundalini Yoga

  Kundalini yoga er en meget traditionsbundet yogaform, der er kendt for sin udrensende, vitaliserende og helende effekt. Fokus er på at aktivere kroppens energisystemer (meridianer og chakraer) gennem blandt andet meditation, mantras, sang, chanting og åndedrætsøvelser. Kundalini yoga består af forudbestemte yogasæt (også kaldet kriyaer), som fokuserer på forskellige dele af kroppen og psyken. Der findes fx kriyaer som styrker nervesystemet og immunforsvaret, og som balancerer følelser og sind. 

  I kundalini bærer man oftest hvidt tøj og et hovedklæde, som siges at have en effekt på din bevidst- og underbevidsthed, da du ved at bære hvidt reflekterer dine omgivelser og dit indre, og dermed styrker din aura. Kundalini er for dig, der er nysgerrig på den mere spirituelle del af yogaen, og som ønsker at opleve kundaliens transformerende effekt.


  Se alle Kundalini Yoga videoer
 • Power Yoga

  På YogaStream kan du dyrke power yoga, som hjælper dig til at genfinde din indre styrke. Power yoga handler først og fremmest om "empowerment"; at give dig magten tilbage i det liv, du lever, og kroppen du oplever det med. Her inviteres du til at opdage dit eget sande potentiale.

  Power yoga fokuserer bl.a. på udholdenhed, styrke, balancetræning og kropskontrol, som opnås ved at styrke dine muskler og led samt smidighed og balanceevne. Vores Power yoga-videoer indeholder øvelser, som får din puls op og træner din udholdenhed samt øvelser, som øger din smidighed og styrker dine muskler. Det er dermed den perfekte stilart til dig, som både elsker yogaens blide træningsform blandet med en mere intensiv styrketræning.


  Se alle Power Yoga videoer
 • Astanga

  På YogaStream kan du dyrke Astanga yoga, hvor du skridt for skridt bliver guidet videre i din praksis. Astanga yoga er en af de mest traditionelle og dynamiske former for yoga. 

  Det, der gør Astanga yoga til noget helt særligt, er opbygningen af praksissen. Du følger nemlig en serie af stillinger, som altid er den samme. Det vil sige, at du gennemgår den samme række stillinger, hver gang du laver yoga. Og efterhånden som du mestrer dine stillinger, bliver der langsomt bygget på med nye stillinger. På den måde har du altid noget nyt, du kan arbejde med.

  Det smukke ved Astanga er netop, at men forbereder kroppen på de mere krævende stillinger, og at alle stillinger forbereder dig til kommende stillinger.


  Se alle Astanga videoer
 • Medi- & Hormonyoga

  Mediyoga - herunder hormonyoga - er en terapeutisk yogaform udviklet på MYI, MediYoga Instituttet i Stockholm i 1990'erne og anvendes i dag på flere sygehuse og private praksisser i Sverige. Det er en blid og meditativ yogaform, som kombinerer yogaøvelser, koncentrationsteknikker og meditationer bundet sammen af det lange, dybe yogiske åndedræt.

  Mediyoga har en lang række helbredsmæssige fordele og er særligt velegnet til dig, der oplever hormonel ubalance, rygproblemer, kroniske smerter, forhøjet blodtryk, for lavt stofskifte, mave-tarmproblemer, svækket immunforsvar, migræne, stress, udbrændthed og depression.

  I medi- og hormonyoga er opbygningen altid den samme; det dybe lange åndedræt, indtoning, yogaøvelser, afspænding, meditation og udtoning. Vi anbefaler, at du altid følger denne opbygning, når du dyrker medi- og hormonyoga, så du får den fulde effekt af din praksis.


  Se alle Medi- & Hormonyoga videoer
 • Akro- & Partneryoga

  På YogaStream kan du dyrke akro- og partneryoga online. Denne yogastil er en blanding af yoga og akrobatik, der kombinerer smidighed, styrke, udholdenhed og balance - alle fællestræk for yoga og akrobatik. Du behøver hverken at være stærk eller smidig for at dyrke akro- og partneryoga – vi har nemlig både videoer til den øvede akrobat og til den nysgerrige begynder.

  Akroyoga er til dig, som godt kan lide at dyrke yoga med andre, eller som har lyst til at prøve en ny og sjov måde at dyrke yoga på. Akroyoga er en fantastisk måde at kultivere kropslig kommunikation, tillid, samarbejde og samhørighed på, og det kan være en anderledes måde at tilgå, og måske endda forbedre, klassiske yogastillinger.


  Se alle Akro- & Partneryoga videoer
 • Børneyoga

  På YogaStream kan du og dit barn lege sammen med online børneyoga. Videoerne består af små fortællinger og tilhørende lege/øvelser, som både kan udfordre dit barns motorik og styrke dit barns ‘mindfulness’ ved hjælp af afslapningsteknikker, der virker beroligende.

  Vores yogaundervisere er specialiseret i børneyoga og underviser i øjenhøjde med barnet, så dit barn får de sjoveste og mest lærerige yogaoplevelser. Der er forskellige børneyogavideoer passende til børn i alderen 3-9 år, så alle kan være med.


  Se alle Børneyoga videoer
 • Gravidyoga

  På YogaStream kan du dyrke gravid- og efterfødselsyoga med nogle af landets dygtigste undervisere. Gravid- og efterfødselsyoga er yoga, som er udviklet til at støtte kvindekroppen under og efter graviditeten - fokus er på at forberede dig til den forestående fødsel og hjælpe dig til at genfinde din styrke efter graviditeten.

  Gravidyoga tager udgangspunkt i hatha yoga. Der arbejdes med skånsomme og enkle stillinger, som styrker kroppen på en blid og skånsom måde. Der er særligt fokus på åndedræt, meditation, mantra og afspænding.

  Gravidyogaens øvelser har til formål at styrke og afspænde den gravide krop og at forebygge graviditetsgener. Desuden hjælper yoga under graviditeten til en øget kropsbevidsthed samt et mere aktivt og fokuseret brug af åndedrættet - teknikker, som er særligt vigtige under fødslen.


  Se alle Gravidyoga videoer
 • Efterfødselsyoga

  På YogaStream kan du dyrke efterfødselsyoga med nogle af landets dygtigste undervisere. Efterfødselsyoga er yoga, som er udviklet til at støtte og styrke kvindekroppen efter graviditeten - fokus er på at hjælpe dig til at genfinde din styrke efter graviditeten.


  Se alle Efterfødselsyoga videoer
 • Pilates

  Pilates er en træningsmetode, der arbejder med stræk- og styrkeøvelser. Ligesom yoga har pilates fokus på styrke, bevidsthed, kropsholdning, balance og fleksibilitet.

  Mere specifikt er pilates en træningsform, hvor du træner din core og kernemuskulatur, hvilket hjælper dig med fysiske udfordringer i din dagligdag. Med pilates lærer du nemlig at bruge din krop hensigtsmæssigt, samtidig med at du styrker dine muskler, gør dem mere udholdende og spændstige, og øger bevægeligheden i dine led. For at udøve pilates korrekt, er det vigtigt at du er opmærksom på din vejrtrækning, og at du giver din fulde koncentration, når du udfører øvelserne.


  Se alle Pilates videoer
 • Funktionel træning

  Funktionel træning er en træningsform, hvor du via styrkende øvelser lærer, hvordan du bruger kroppen bedre i din hverdag. Funktionel træning er baseret på filosofien om, at den menneskelige krop er skabt til at bevæge sig. Mange af os har en tendens til at "skyde genvej" i hverdagen via dårlige/dovne bevægelsesmønstre. I funktionel træning bruger vi kroppens muligheder, mens vi træner, og det er derfor en nærværende træningsform, der kræver din fulde koncentration i de enkelte stillinger - i hvert til en start. Derfor kan træningsformen også have en groundende og fokuserende effekt.

  Målet med funktionel træning er at gøre hele din krop stærk, velfungerende og godt rustet til at kunne håndtere dagligdagens udfordringer på en hensigtsmæssig måde f.eks. når du løfter tunge ting, flytter/samler ting op fra gulvet, løber til eller fra noget etc. Funktionel træning kan laves med eller uden remedier.  


  Se alle Funktionel træning videoer
 • Barre

  Barre er ikke en decideret yogastilart, men en blanding af ballet-, pilates- og styrketræning. Barre er til dig, der godt vil styrke din krop på en effektiv, feminin og sjov måde. Med barre-træning er du garanteret sved på panden og syre i musklerne. Fokus er på at styrke kroppen ved at træne de stabiliserende muskler – ryg, mave, baller og ben. Derudover er barre kendt for at give lange, slanke og smidige muskler, da du træner stående, udstrakt og udelukkende ved brug af egen kropsvægt.

  I stedet for en 'barre' kan du bruge ryglænet af en stol til at holde balancen, når du træner derhjemme. Du behøver ikke at være en trænet balletdanser for at deltage i vores barre-klasser. Vi har nemlig designet videoerne efter sværhedsgrader, så du kan starte stille og roligt ud, og træne dig og stærkere og mere udholdende.


  Se alle Barre videoer
 • Living Yolates

  Living Yolates er en træningsmetode, der kombinerer det bedste fra yoga, pilates, dans og meditation. Hvor yoga og meditation er indre ro, styrke, smidighed og balance, er pilates særligt kendt for effektivt at styrke din kernemuskulatur, som bidrager til en god kropsholdning.

  Dans er ren livsglæde, giver sved på panden og kan være en god metode til at slippe hæmningerne og komme ned i kroppen. Udover at få trænet hele kroppen via styrke, smidighed og flow, praktiserer man i Living Yolates også selvkærlighed, frihed, nydelse og rummelighed overfor sig selv. Derfor er Living Yolates en multifunktionel træningsform, der både nærer krop, sind og sjæl.


  Se alle Living Yolates videoer
 • Ansigtsyoga

  Med ansigtsyoga stimulerer, aktiverer og smidiggør du dine muskler i ansigtet og på halsen. Ofte glemmer vi denne del af kroppen, når vi træner eller dyrker yoga, hvor fokus er på krop (fra hals of ned) og sind. På YogaStream kan du nemt komme i gang med ansigtsyoga. Her kan du vælge imellem flere forskellige videoer, som giver dig simple øvelser og teknikker til at træne dine ansigtsmuskler.

  Fordelene ved ansigtsyoga er bl.a. mere glød, fastere hud og en naturlig ansigtsbehandling med slow aging-effekt. Derudover kan ansigtsyoga også hjælpe med at minimere spændinger, kæbesmerter og hovedpine, samt øge cirkulationen i huden. Allersidst er ansigtsyoga en selvkærlig og rolig praksis, der øger dit generelle velvære og beroliger nervesystemet.


  Se alle Ansigtsyoga videoer

Følg os på Instagram