Find din stil - yogastilarter på YogaStream

Der findes i dag en lang række forskellige retninger og stilarter inden for yoga. Fælles for dem alle er, at de søger at skabe en balance mellem krop, sind og sjæl med det formål at opnå større vitalitet, sundhed og balance - både fysisk og mentalt.

Hos YogaStream kan du vælge mellem videoer inden for stilarterne hatha, vinyasa, yin, astanga, gravid- og efterfødselsyoga og mange flere. Her kan du læse mere om de forskellige yogastilarter og finde den stilart, der passer bedst til dine behov.

 • Hatha

  På YogaStream kan du dyrke Hatha yoga online med nogle af landets dygtigste Hatha-undervisere. Hatha er den mest udbredte yogastilart i den vestlige verden og kan betegnes som 'klassisk' yoga bestående af fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og meditation.

  Hatha yoga udføres typisk i et roligt tempo. Fokus her er at udføre de klassiske yogastillinger korrekt og efter kroppens kunnen.

  I Hatha yoga er stillingerne designet til at åbne op for de mange kanaler i kroppen - særligt hovedkanalen, rygsøjlen - og på den måde fremme de kropslige processer i alle organer, kirtler og væv. Hatha yoga hjælper også til at strække og aligne kroppen, så den opnår en bedre balance og fleksibilitet.

  Start din Hatha yogapraksis her
 • Vinyasa

  På YogaStream kan du dyrke Vinyasa yoga online med nogle af landets dygtigste Vinyasa-undervisere. Vinyasa betyder "flow" og er betegnelsen for en mere dynamisk yogaform, hvor yogastillingerne sammensættes i kortere eller længere sekvenser og udføres i et flydende tempo. Fokus her er at skabe flow og at bevæge kroppen i takt med åndedrættet.

  I Vinyasa yoga er overgangen fra én stilling til en anden lige så vigtig som det at være i en stilling, og det vedvarende fokus på bevægelse og åndedræt kan frembringe en tilstand af meditation i bevægelse. Derudover får vinyasa yoga pulsen op, og der dannes varme i kroppen, som hjælper til at udskille affaldsstoffer.

  Start din Vinyasa yogapraksis her
 • Yin

  På YogaStream kan du dyrke Yin yoga online med nogle af landets dygtigste yin-undervisere. Yin er en mere rolig og meditativ yogaform og kaldes også taoistisk yoga.

  I Yin yoga arbejder man passivt, hvilket betyder, at man tillader musklerne at slappe af og i højere grad overlader arbejdet til tyngdekraften. Fokus her er afspænding, fleksibilitet og på at løsne op og give slip.

  Yin yogaens passive stillinger er med til at frigive spændinger i vigtige samlinger - ankler, knæ, hofter, ryg, nakke og skuldre - og strække kroppens bindevæv, hvilket gør det til et godt supplement til de mere aktive yogaformer.

  Start din Yin yogapraksis her
 • Astanga 

  På YogaStream kan du dyrke Astanga yoga online, hvor du bliver guidet skridt for skridt videre i din praksis. Astanga yoga er en af de mest traditionelle og dynamiske former for yoga. 

  Det, der gør Astanga yoga til noget helt særligt, er opbygningen af praksissen. Du følger nemlig en serie af stillinger, som altid er den samme. Det vil sige, at du gennemgår den samme række stillinger, hver gang du laver denne yoga. Efterhånden som du mestrer dine stillinger, bliver der langsomt bygget på med nye stillinger. På den måde har du altid noget nyt som du kan arbejde med.

  Det smukke ved Astanga er netop, at men forbereder kroppen på de mere krævende stillinger, og at alle stillingerne forbereder dig til de kommende stillinger.

  Start din Astanga yogapraksis her 
 • Gravid- & Efterfødselsyoga

  På YogaStream kan du dyrke gravid- og efterfødselsyoga online med nogle af landets dygtigste undervisere. Gravid- og efterfødselsyoga er yoga, som er udviklet til at støtte kvindekroppen under og efter graviditeten - fokus er på at forberede dig til den forestående fødsel og hjælpe dig til at genfinde din styrke efter graviditeten.

  Gravidyoga tager udgangspunkt i hatha yoga. Der arbejdes med skånsomme og enkle stillinger, som styrker kroppen på en blid og skånsom måde. Der er særligt fokus på åndedræt, meditation, mantra og afspænding.

  Gravidyogaens øvelser har til formål at styrke og afspænde den gravide krop og at forebygge graviditetsgener. Desuden hjælper yoga under graviditeten til en øget kropsbevidsthed samt et mere aktivt og fokuseret brug af åndedrættet - redskaber, som er særligt vigtige under fødslen.

  Start din gravidyogapraksis her 
 • Medi- & Hormonyoga

  På YogaStream kan du dyrke medi- og hormonyoga online. Mediyoga - herunder hormonyoga - er en terapeutisk yogaform udviklet på MYI, MediYoga Instituttet i Stockholm i 1990'erne og anvendes i dag på flere sygehuse og private praksisser i Sverige. Det er en blid og meditativ yogaform, som kombinerer yogaøvelser, koncentrationsteknikker og meditationer bundet sammen af det lange, dybe yogiske åndedræt.

  Mediyoga har en lang række helbredsmæssige fordele og er særligt velegnet til dig, der oplever hormonel ubalance, rygproblemer, kroniske smerter, forhøjet blodtryk, for lavt stofskifte, mave-tarmproblemer, svækket immunforsvar, migræne, stress, udbrændthed og depression.

  I medi- og hormonyoga er opbygningen altid den samme; det dybe lange åndedræt, indtoning, yogaøvelser, afspænding, meditation og udtoning. Vi anbefaler, at du altid følger denne opbygning, når du dyrker medi- og hormonyoga, så du får den fulde effekt af din praksis.

  Start din medi- og hormonyogapraksis her

Restorativ Yoga 

På YogaStream kan du dyrke restorativ yoga online. Restorativ yoga er særligt velegnet til stressramte og anspændte kroppe, som har brug for en geare helt ned. I denne yogastil er der fokus på åndedræt, afspænding og ro. I restorativ yoga handler det ikke om at præstere, men blot om at være.

I restorativ yoga bruges der mange props såsom puder, blokke, pøller og tæpper, som støtter dig i dine liggende og siddende stillinger. Det giver en mere behagelig og naturlig afspænding, som kan mærkes øjeblikkeligt. Denne form for yoga er særligt velegnet til dig, som lever et hektisk liv, og som har behov for at køle sit ildelement ned. Restorativ yoga er dog for alle, som har brug for afslappende og afstressende yoga. 

Start din restorative yogapraksis her

Strala

På YogaStream kan du dyrke strala yoga online. Denne yogastil bygger på videnskaben bag Natural Movement, som er fokus på åndedræt og bevægelse frem for selve yogastillingen – den bedste måde at nå noget er, at føle sig godt tilpas hvert eneste skridt på vejen.

Strala yoga handler om at være i kontinuerlige og flydende bevægelser, mens du mærker dig selv fra stilling til stilling. Fokus her er at lytte til sig selv og sin krop, og at bevæge sig frit på en legende og intuitiv måde. Strala er en nyere form for yoga, som er udviklet efter en mere løs form, hvor der er plads til, at du laver stillingerne og bevægelser efter dine behov. Strala er til dig som ønsker at blive bedre til at dyrke sin intuition, og som foretrækker mere legende og eksperimenterende yogapraksisser.

Start din strala yogapraksis her

Kundalini

På YogaStream kan du dyrke Kundalini yoga online, som er en traditionel og aktiv form for yoga, som er kendt for sin udrensende, vitaliserende og helende effekt. Fokus er på at aktivere kroppens energisystemer (meridianer og chakraer) gennem blandt andet meditation, mantras, sang, chanting og åndedrætsøvelser. Kundalini yoga består af forudbestemte yogasæt (også kaldet kriyaer), som fokuserer på forskellige dele af kroppen og psyken. Der findes ex. kriyaer som styrker nervesystemet og immunforsvaret, og som balancerer følelser og sind. 

I Kundalini bærer man oftest hvidt tøj og et hovedklæde, som siges at have en effekt på din bevidst- og underbevidsthed, da du ved at bære hvidt reflekterer dine omgivelser og dit indre, og dermed styrker din aura. Kundalini er for dig, der er nysgerrig på at tage et skridt dybere ind i yogaens verden og opleve kundaliens transformerende effekt.

Start din Kundalini yogapraksis her

Power Yoga

På YogaStream kan du dyrke power yoga online, som hjælper dig til at genfinde din indre power. Power yoga handler først og fremmest om "empowerment"; at give dig magten tilbage i det liv du lever, og kroppen du oplever det med, da du i power yoga inviteres til at opdage dit eget sande potentiale.

Power yoga fokuserer bl.a. på udholdenhed, styrke, balancetræning og kropskontrol, som opnås ved at styrke dine muskler og led samt smidighed og balanceevne. Vores power yoga-videoer indeholder øvelser, som både får din puls op og træner din udholdenhed, og øvelser som øger din smidighed og styrker dine muskler. Det er dermed den perfekte stilart til dig, som elsker yogaens blide træningsform blandet med en mere intensiv styrketræning.

Start din power yogapraksis her

Akro- og partneryoga

På YogaStream kan du dyrke akro- og partneryoga online. Denne yogastil er en blanding af yoga og akrobatik, der kombinerer smidighed, styrke, udholdenhed og balance - alle fællestræk for yoga og akrobatik. Du behøver hverken at være stærk eller smidig for at dyrke akro- og partneryoga – vi har nemlig både videoer til den øvede akrobat og til den nysgerrige begynder.

Akroyoga er til dig, som godt kan lide at dyrke yoga med andre, eller som har lyst til at prøve en ny og sjov måde at dyrke yoga på. Akroyoga er en fantastisk måde at kultivere kropslig kommunikation, tillid, samarbejde og samhørighed på, og det kan være en anderledes måde at tilgå - og måske endda forbedre - klassiske yogastillinger.

Start din akro- og partneryogapraksis her

Børneyoga

På YogaStream kan du og dit barn lege sammen med online børneyoga. Videoerne består af små fortællinger og tilhørende lege/øvelser, som både kan udfordre dit barns motorik og styrke dit barns ‘mindfulness’ ved hjælp af afslapningsteknikker, der virker beroligende.

Vores yogaundervisere er specialiseret i børneyoga og underviser i øjenhøjde med barnet, så dit barn får de sjoveste og mest lærerige yogaoplevelser. Der er forskellige børneyogavideoer passende til børn i alderen 3-9 år, så alle kan være med.

Dyrk børneyoga her

Barre

På YogaStream kan du dyrke barre online. Barre er ikke en decideret yogastilart, men en blanding af ballet-, pilates- og styrketræning. Barre er til dig, der godt vil styrke din krop på en effektiv, feminin og sjov måde. Med barre er du garanteret sved på panden og syre i musklerne. Fokus er på at styrke kroppen ved at træne de stabiliserende muskler – ryg, mave, baller og ben. Derudover er barre kendt for at give lange, slanke og smidige muskler, da du træner stående, udstrakt og udelukkende ved brug af egen kropsvægt.

I stedet for en barre, kan du bruge ryglænet af en stol til at holde balancen, når du træner barre derhjemme. Du behøver ikke at være en trænet balletdanser for at deltage i vores barre-klasser,  for vi har nemlig designet videoerne efter sværhedsgrader, så du kan starte stille og roligt ud, og træne dig og stærkere og mere udholdende.

Start din barrepraksis her

Meditation og Åndedræt

På YogaStream kan du streame meditation- og åndedrætsvideoer online. Meditation er til dig, som ønsker effektiv afstressning, og som trænger til at ‘sætte hjernen på pause’ ved at berolige krop og sind. I mediationen bruger man forskellige teknikker som ex. åndedrætsteknik og visualisering, som mindsker tankemylder og beroliger nervesystemet.

Vores meditations- og åndedrætsvideoer har forskellige temaer og er målrettet efter forskellige behov, så som stress, søvn, frygt, koncentration og selvkærlighed. Har du aldrig mediteret før, kan du sagtens starte her på YogaStream. Her er både videoer og lydfiler, som tager udgangspunkt i meditationens grundprincipper, og som stille og roligt guider dig gennem dine første meditationer. Har du mediteret i mange år, er der også masser af meditations- og åndedrætsvideoer til dig.

Start din meditationspraksis her

Prøv 14 dage gratis – helt uden binding
Herefter kan du yogastreame for kun DKK 99,-/md.

Følg os på Instagram

Cookiebot