Kundalini Yoga

Kundalini yoga er en meget traditionsbundet yogaform, der er kendt for sin udrensende, vitaliserende og helende effekt. Fokus er på at aktivere kroppens energisystemer (meridianer og chakraer) gennem blandt andet meditation, mantras, sang, chanting og åndedrætsøvelser. Kundalini yoga består af forudbestemte yogasæt (også kaldet kriyaer), som fokuserer på forskellige dele af kroppen og psyken. Der findes fx kriyaer som styrker nervesystemet og immunforsvaret, og som balancerer følelser og sind. 

I kundalini bærer man oftest hvidt tøj og et hovedklæde, som siges at have en effekt på din bevidst- og underbevidsthed, da du ved at bære hvidt reflekterer dine omgivelser og dit indre, og dermed styrker din aura. Kundalini er for dig, der er nysgerrig på den mere spirituelle del af yogaen, og som ønsker at opleve kundaliens transformerende effekt.

Seneste videoer med Kundalini Yoga

Se alle >
(17)
Niveau 0-3
Relax and release fear

45 min Kundalini Yoga med Illona Marquard

Denne kundalini sekvens har flere, gode effekter. For det første, arbejder vi på at udrense nyrer...
(82)
Niveau 0-3
Effektivt energiboost

20 min Kundalini Yoga med Illona Marquard

Dette er en simpel, hurtig og effektiv yogasekvens, som er designet til at give dig et boost af ener...
(37)
Niveau 0-3
Daily shift

30 min Kundalini Yoga med Illona Marquard

Lav denne klasse, når du har brug for et powerfuldt og energisk tune-up om morgenen eller i løbet...

Der blev ikke fundet noget på din søgning

Hvad er kundalini yoga? 

Kundalini yoga er en meget traditionsbundet yogaform, der er kendt for sin udrensende, vitaliserende og helende effekt. I kundalini yoga er fokus på at aktivere den såkaldte ‘kundalini energi’, som ifølge traditionel hinduistisk og tantrisk filosofi er en slags sovende kraft, som fører til spirituel opvågning eller forvandling, når den aktiveres.

I kundalini yoga fokuseres der altså på at aktivere kroppens energisystemer (meridianer og chakraer) gennem fysiske øvelser, meditation, mantraer, sang, chanting og åndedrætsøvelser. Der er ofte tale om meget dynamiske bevægelser og åndedrætsøvelser, som har til formål at åbne energikanalerne i kroppen og skabe forbindelse mellem det fysiske, mentale og åndelige selv.

Fordele ved at dyrke kundalini yoga

Kundalini yoga består af forudbestemte yogasæt (også kaldet kriyaer), som fokuserer på forskellige dele af kroppen og psyken. Der findes fx kriyaer, som styrker nervesystemet og immunforsvaret, og som balancerer følelser og sind. Nogle hævder at regelmæssig praksis kan give indre balance, forbedre helbredet og åbne op for spirituelle oplevelser.

Det er vigtigt at bemærke, at kundalini yoga ikke er for alle. Det kan være en intens praksis, og det er vigtigt at være opmærksom på ens egen krop og sind under praksis, da nogle oplever intense følelser eller oplevelser under aktivering af kundalini energien.

3 effektive kundalini yoga øvelser du kan lave derhjemme

Vil du prøve kundaliniyogens transformerende kraft derhjemme? Så prøv øvelserne spinal twists, bækken og core og kryds koordinering her under. Brug øvelserne somenergisk tune-up om morgenen eller i løbet af din arbejdsdag.

Øvelserne her er simple, men effektive stillinger og åndedrætsøvelser, som er kendt for både at løfte energien og humøret samt give dig et skift i perspektiv, så du igen kan være kreativ og se muligheder. Har du ikke prøvet kundalini før, så lad dig ikke skræmme af at det er anderledes - vi lover dig, at øvelserne vil have en større effekt, end du tror.

Vil du guides ind i øvelserne, så prøv yogavideoen 'Daily Shift' guidet af yogalærer Illona Maquard, hvor alle øvelserne indgår.

 1. Sæt dig godt tilrette i en skrædderstilling og læg hænderne på dine skuldre med fire fingre pegende fremad og tommelfingrene pegende bagud. 
 2. På indånding twister du mod venstre, mens du på udånding twister mod højre. Spænd op i din core og lav øvelsen i en hurtig, rytmisk bevægelse fra venstre til højre og tilbage igen. 
 3. Luk øjnene og kig bag de lukkede øjenlåg op mod punktet mellem dine øjenbryn. Vend opmærksomheden indad. 
 4. Sæt tempoet kontrolleret op, hvis du kan. 
 5. Bliv ved i ca 1 minut og slut af med en indånding i midten, hvor du holder vejret kort, mens du spænder op i din bækkenbund (din rodlås). Slip spændingen og pust ud.

 1. Læg dig på ryggen med armene ned langs siden og håndfladerne pegende nedad mod underlaget.
 2. Gå hælene tæt på ballerne.
 3. Løft så bækkenet op på indånding, sænk dig ned igen på udånding.
 4. Fortsæt op og ned i en rytmisk bevægelse i ca. 1 minut. Sæt tempoet kontrolleret op, hvis du kan.
 5. Slut af med at hæve bækkendet op på indånding. Hold vejret, hold stillingen, og sænk dig derefter langsomt ned på udånding. 

 1. Læg dig ned med strakte ben.
 2. Spænd op i din core og stræk højre arm op over hovedet og løft venstre ben op mod loftet på en indånding.
 3. Læg arm og ben ned igen på en udånding
 4. Stræk derefter venstre arm op over hovedet og løft højre ben op mod loftet på en indånding.
 5. Løft skiftevis højre og venstre side og bevæg dig i takt med din vejrtrækning – ca. en indånding og en udånding per sekund. Spænd hele tiden op i din core.
 6. Bliv ved ca. 1 minut. Tag herefter en dyb indånding og giv slip og slap af på udånding.

Følg os på Instagram