Gravidyoga

Styrke, ro og velvære til dig og din baby

Her finder du Danmarks største udvalg af yogavideoer til gravide udviklet til at støtte dig fysisk og mentalt under din graviditet og på at forberede dig til din forestående fødsel.

Forløb & challenges med fokus på gravidyoga

Se alle >
6 videoer 2 timer 32 minutter
Poweryoga for gravide

Maj Ingemann-Molden

Forløbet her er lavet til dig, der bærer ekstra væ...
7 videoer 1 time 11 minutter
Fødslens faser

Maj Ingemann-Molden

Bliv klogere på fødslens faser med dette forløb gu...
4 videoer 1 time 55 minutter
Graviditetens fire årstider

Kristine Kohlmetz

Forløbet 'Graviditetens fire årstider' består af f...

Yogavideoer med fokus på gravidyoga

Søg her >

Loader videoer...

Hvorfor dyrke gravid yoga online?

YogaStream tilbyder yogavideoer og forløb, der er tilpasset til dig, som er gravid. Gravidyoga videoerne byder på rolige og enkle stillinger, som styrker kroppen på en blid og skånsom måde.

Kvalme og træthed kan være nogle af de gener der følger med graviditeten. Derfor kan det være en fordel, at dyrke gravidyoga derhjemme, når det passer dig og dit energiniveau. Her på YogaStream kan du forkæle dig selv og din mave med gravidyoga hjemme i din stue og blive guidet af nogle af landets dygtigste gravidyogalærere. Vi har Danmarks største udvalg af gravidyoga videoer, som guider dig sikkert gennem graviditeten og forbereder dig til fødslen af den lille ny.

Hvornår kan man starte med gravid yoga?

Som gravid må du gerne dyrke yoga. Faktisk er yoga rigtig godt, når du er gravid – både for mor og baby. Gravidyoga kan dyrkes af gravide i alle trimestrer. Jo mere kontakt du kan nå at opbygge til din baby og din krop i løbet af graviditeten, jo mere kan du forberede dig på din fødsel, og jo bedre forudsætning har du for at få det maksimale ud af de yoga teknikker, som du lærer i undervisningen.

Ligesom alle andre typer yoga styrker gravidyoga dig både fysisk og mentalt, da der arbejdes med både krop, åndedræt, følelser, energiniveau og kontakt til dig selv (og din baby). Formålet med gravidyogaens øvelser er at styrke og afspænde den gravide krop, forebygge graviditetsgener og forberede den gravide på fødslen gennem øget åndedræts-, krops- og sindsbevidsthed.

Fordelene ved at lave yoga når man er gravid

Gravidyoga kan gøre en stor forskel – både i graviditeten og under selve fødslen. Det kan have mange fordele for både dit fysiske og mentale velvære under og efter din graviditet.

I gravidyoga fokuserer man på at skabe smidighed og styrke, så kroppen bedre kan klare de store forandringer, der er på vej - særligt omkring ryg og bækkenbund. Også på det mentale plan, er der store fordele at hente i yogaens teknikker. Graviditeten kan være en tid med mange tanker og måske bekymringer, og her kan gravidyoga give en følelse af klarhed og ro, som er godt for både mor og baby. Du lærer bl.a., hvordan du kan arbejde med åndedrættet, opbygge forbindelse til din krop og dit barn samt afspændingsteknikker, som du kan bruge før og under fødslen.

Gravidyoga guidelines

Det er altså ikke farligt at bevæge sig og dyrke yoga, når man er gravid. Tværtimod kan gravidyoga være en dejlig tilføjelse til din graviditetsrejse. Dog anbefaler vi, at du læser disse guidelines, inden du giver dig i kast med gravidyoga derhjemme.

Følg os på Instagram