Vinyasa Yoga

På YogaStream kan du dyrke vinyasa yoga online med nogle af landets dygtigste vinyasa-undervisere. Vinyasa betyder "flow" og er betegnelsen for en mere dynamisk yogaform, hvor yogastillingerne sættes sammen til små flydende sekvenser. Her handler det om at give sig hen til flowet og bevæge kroppen i takt med åndedrættet. 

I vinyasa yoga er overgangene mellem stillinger lige så vigtig som stillingen i sig selv, og det fordybende fokus på bevægelse, flow og åndedræt kan frembringe en nærmest meditativ tilstand.

Der findes vinyasa yoga til alle niveauer – hvad enten du er helt nybegynder eller garvet yogi. Det er dog vigtigt at du finder et flow, der passer til dit niveau, så du ikke overanstrenger dig, men har mulighed for at slå hovedet lidt fra og flyde med.  Vinyasa yoga er udfordrende – særligt i starten. Det kræver øvelse at lære de flydende overgange og at få styr på åndedrættet, så det naturligt følger dine bevægelser. Men hvis du finder en starter med vinyasa på begynderniveau og bygger op derfra, vil du hurtigt få oplevelsen af flow.

Start din vinyasa yogapraksis her

Seneste videoer med Vinyasa

Se alle >
(2)
Niveau 2
Michaels favorit forårs-flow: Vol. 4

60 min Vinyasa livestream med Michael Bjerrum

Skøn energigivende vinyasatime, med stillinger der åbner kroppen op til solen og foråret.
(2)
Niveau 2
Michaels favorit forårs-flow: Vol. 2

60 min Vinyasa livestream med Michael Bjerrum

Skøn energigivende vinyasatime, med stillinger der åbner kroppen op til solen og foråret.
(4)
Niveau 0-3
Bevægelse når du ikke orker

20 min Vinyasa med Hrönn Kold Sigurðardóttir

Et af symptomerne ved overgangsalderen kan være energiforladthed og mistet lyst til at bevæge sig....

Der blev ikke fundet noget på din søgning

Hvad er vinyasa yoga?

Vinyasa betyder "flow" og er betegnelsen for en mere dynamisk yogaform, hvor yogastillingerne sættes sammen til små flydende sekvenser. Her handler det om at give sig hen til flowet og bevæge kroppen i takt med åndedrættet.

I vinyasa yoga er overgangene mellem stillinger lige så vigtig som stillingen i sig selv, og det fordybende fokus på bevægelse, flow og åndedræt kan frembringe en nærmest meditativ tilstand.

Fordelene ved vinyasa yoga

Vinyasa yoga får pulsen op, og der dannes varme i kroppen, som giver energi og hjælper til at udskille affaldsstoffer.

Derudover hjælper vinyasa yoga til:

  • Øget fleksibilitet: Vinyasa yoga forbedrer kroppens smidighed og fleksibilitet over tid.
  • Styrkelse af muskler: De gentagne bevægelser og overgange i vinyasa yoga styrker og toner hele kroppen.
  • Forbedret kropsholdning: I vinyasa yoga er der fokus på kropsholdning og alignment i de forskellige stillinger, og det kan hjælpe til at forbedre din generelle kropsholdning.
  • Forbrænding af kalorier: Vinyasa yoga er en aktiv yogaform, som sætter pulsen op og giver sved på panden.
  • Øget mental klarhed: Kombinationen af bevægelse og opmærksomhed på åndedræt kan berolige sindet, forbedre koncentrationen og øge mental klarhed.
  • Følelse af flow: Vinyasa yoga sigter mod at skabe en følelse af flow, hvor bevægelser og åndedræt arbejder sammen harmonisk. Dette kan skabe en meditativ oplevelse og forbedre forbindelsen mellem sind og krop.

Hvem kan dyrke vinyasa yoga?

Der findes vinyasa yoga til alle niveauer – hvad enten du er helt nybegynder eller garvet yogi. Det er dog vigtigt at du finder et flow, der passer til dit niveau, så du ikke overanstrenger dig, men har mulighed for at slå hovedet lidt fra og flyde med.  

Vinyasa yoga er udfordrende – særligt i starten. Det kræver øvelse at lære de flydende overgange og at få styr på åndedrættet, så det naturligt følger dine bevægelser. Men hvis du finder en starter med vinyasa på begynderniveau og bygger op derfra, vil du hurtigt få oplevelsen af flow.

Hvordan ser en vinyasa yoga video normalt ud?

Vinyasa yoga er en flydende sekvens af stillinger, der til tider kan ligne en smuk dans. En vinyasa yoga-video vil typisk indeholde en kort introduktion af tema og fokus for sekvensen efterfulgt af et opvarmende flow – fx bestående af solhilsner.

Herefter guides den egentlige praksis, som er en sammensætning af forskellige asanas (stillinger), der taler ind i sekvensens tema. Det kan være en blanding af stående, siddende og liggende stillinger. Udover stillingerne og overgangene mellem dem, vil der hele tiden være fokus på åndedrættet, som er nøglen til at opleve det meditative flow, der kan opstå i vinyasa yoga.

Videoen afsluttes typisk med en liggende afspænding i form af savasana.

Start din vinyasa yogapraksis her

Følg os på Instagram