Gravidyoga på YogaStream

YogaStream tilbyder yogavideoer, der er tilpasset til dig, som er gravid. Gravidyoga videoerne byder på rolige og enkle stillinger, som styrker kroppen på en blid og skånsom måde.

Ligesom alle andre typer yoga styrker gravidyoga dig både fysisk og mentalt, da der arbejdes med både krop, åndedræt, følelser, energiniveau og kontakt til dig selv (og din baby). Formålet med gravidyogaens øvelser er at styrke og afspænde den gravide krop, forebygge graviditetsgener og forberede den gravide på fødslen gennem øget åndedræts-, krops- og sindsbevidsthed.

Gravidyoga kan dyrkes af gravide i alle trimestrer. Jo mere kontakt du kan nå at opbygge til din baby og din krop i løbet af graviditeten, jo mere kan du forberede dig på din fødsel, og jo bedre forudsætning har du for at få det maksimale ud af de yogateknikker, som du lærer i undervisningen.

Start din gravidyogapraksis her

Det er ikke farligt at bevæge sig og dyrke yoga, når man er gravid. Det er tværtimod være rigtig godt for kroppen. Dog anbefaler vi, at du læser nedestående guidelines grundigt, inden du giver dig i kast med gravidyoga derhjemme.

Gravidyoga guidelines

  • Når du er gravid, er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på din krop. Du skal ikke gøre noget, som føles ubehageligt, ligesom graviditeten ikke er tiden for nye udfordringer. Lyt til din krop og dit sind, og undgå at presse dig selv.
  • Drik vand, når du har behov for det. Hav evt. en flaske vand ved siden af dig, så du kan drikke lidt løbende under din yogapraksis. Det er også helt okay at snacke, hvis du har brug for det.
  • Hvis du slet ikke har nogen erfaring med yoga, så vent til andet trimester med at gå i gang med gravidyoga. Det samme glæder, hvis du er meget plaget af kvalme, træthed eller manglende energi. Der sker store omvæltninger i kroppen i denne tid, så det er helt ok at hvile og tage det med ro.
  • Der kan være specifikke helbredsmæssige årsager til, at yoga ikke er godt for dig under graviditeten. Det kan fx være alvorlig bækkenløsning, blodtryksforstyrrelser, blødning m.m.. Det er derfor altid en god ide, at du taler med din læge eller jordemoder, inden du går i gang med at dyrke gravidyoga.
  • Som gravid kan du opleve, at du bliver mere smidig og pludselig kan nå ud i positioner, som du ellers ikke var i stand til. Det skyldes de hormoner, der findes i kroppen, når man er gravid. Det er dog vigtigt, at du ikke udnytter den øgede smidighed/eftergivenhed. Du skal altså ikke forsøge at komme så langt ud i stillingerne som muligt, men tage det stille og roligt.

Følg os på Instagram