Ayurveda – Balancer din Vata, Pitta & Kapha

Prøv 7 dage gratis

Ayurveda er en flere tusinde år gammel sundhedsvidenskab fra Indien. Ayurveda betyder 'livets videnskab' og arbejder med de tre livsenergier, de såkaldte doshaer, Vata, Pitta og Kapha, der findes i alt levende. Det er de forskellige kombinationer af de tre doshaer, der gør os mennesker enestående med vores særlige fysiske, følelsesmæssige og mentale træk. 

Ifølge Ayurvedaen er den vigtigste faktor for sundhed, at vi holder de tre livsenergier i balance. Det gøres ud fra princippet; modsætninger balancerer hinanden.

Vata
Vata-energien er forbundet med elementerne æter og luft og er suntil, æterisk, flyvsk, let, uregelmæssig og ustabil. Denne dosha sørger for vores tankevirksomhed og kreativitet. Er du meget præget af denne energi, er du iderig, livlig og begejstret. Du bevæger dig, tænker og taler typisk hurtigt. En Vata-ulabance viser sig typisk mentalt og følelsesmæssigt. Du oplever tankemylder og bliver ustabil, flyvsk, rastløs eller nervøs – måske endda ængstlig. 

Pitta
Pitta-energien er forbundet med elementerne ild og vand – med ilden som den mest dominerende. Denne dosha er varm, intens, fyrig, gennemtrængende og regelmæssig. Er du meget præget af denne energi, er du typisk meget passioneret, viljestærk og handlekraftig, og du har en stor gennemslagskraft. En Pitta-ubalance er forbundet med for meget ild og temperament, som kan gøre dig irritabel, vred eller overdreven kritisk og perfektionistisk  

Kapha
Kapha-energien består af jord og vand. Derfor er denne dosha tungere, langsommere og grundigere end de andre. Er du meget præget af denne energi, er du generelt rolig, jordbunden, trofast og vedholdende. Kapha har en enorm råstyrke, sødme og tillidsfuldhed over sig, men en potentiel ubalance kan føre til stagnation og akkumulation både mentalt og fysisk, som kan gøre dig træt, ugidelige eller måske endda deprimeret.

Sådan bruger du forløbet
Dette forløb består af tre sekvenser skræddersyet til at balancere hver af de tre doshaer. Så oplever du tankemylder, rastløshed eller nervøsitet, så tyder det på, at du skal arbejde på at balancere din Vata dosha. Er du irritabel, kortluntet eller kontrollerende, kan du sikkert have glæde af at balancere din Pitta dosha. Og føler du dig tung, træt og energiforladt, kan du med fordel arbjede på at balancere din Kapha dosha.

Mærk efter, og vælg den sekvens, der passer til dig lige nu og her. 

`
Intro: Ayurvedaforlřb – Balancer di...
     7 min
 Niveau: 0
Hatha med Stine
Prøv Stines nye forløb Ayurveda – Balancer din Vata, Pitta & Kapha, og får hjælp til a...
Velkommen til Ayurveda – Balance ti...
     7 min
 Niveau: 0
Hatha med Stine
Her får du en kort introduktion til forløbet Ayurveda – Balancer din Vata, Pitta & Kaph...
Balancer din Vata dosha
     20 min
 Niveau: 1-2
Hatha med Stine
Denne praksis hjælper dig med at balancere, grounde og stabilisere Vata dosha, som kan have tendens...
Balancer din Pitta dosha
     20 min
 Niveau: 1-2
Hatha med Stine
Denne praksis hjælper dig med at balancere, beroligere og stabilisere Pitta dosha, som har tendens...
Balancer din Kapha dosha
     20 min
 Niveau: 2-3
Denne praksis hjælper dig med at balancere, opløfte og stabilisere Kapha dosha, som kan have tende...

Der blev ikke fundet noget på din søgning

Prøv 7 dage gratis – helt uden binding
Herefter kan du yogastreame for kun DKK 129,-/md.

Følg os på Instagram