Styrk din fertilitet

Prøv 7 dage gratis

Ønsker du at blive gravid? Dette forløb er udviklet til dig, der oplever udfordringer med din fertilitet, eller som ønsker at blive gravid. I dette forløb arbejder vi særligt på æggestokkene og dermed på balanceringen af hormonerne østrogen og progestoron. Derudover har vi fokus på at komme ned i det afstressende nervesystem - det parasympatiske nervesystem, som også har en stor betydning for din hormonbalance og din fertilitet.

Forløbet er guidet og udviklet af yogalærer Charlotte Holm, som bla er certificeret Mediyoga Instruktør fra The Institute for Medical Yoga in Stockholm med en videreuddannelse i Mediyoga for det Kvindelige Hormonsystem.

Medi- og hormonyoga
Medi- og hormonyoga er en terapeutisk yogaform udviklet på MYI, MediYoga Instituttet i Stockholm i 1990'erne og anvendes i dag på flere sygehuse og private praksisser i Sverige. Det er en blid og meditativ yogaform, som kombinerer yogaøvelser, koncentrationsteknikker og meditationer bundet sammen af det lange, dybe yogiske åndedræt.

I medi- og hormonyoga er opbygningen altid den samme; det dybe lange åndedræt, indtoning, yogaøvelser, afspænding, meditation og udtoning. Vi anbefaler, at du altid følger denne opbygning, når du dyrker medi- og hormonyoga, så du får den fulde effekt af din praksis.

Sådan bruger du forløbet 
Vi anbefaler, at du ser den første video i dette forløb 'Intro til 'Styrk din fertilitet'', inden du går i gang med videoerne i dette forløb.

Start altid din praksis med videoen 'Det dybe lange åndedræt'. Herefter arbejder du videre med en af de øvrige videoer i forløbet. Du kan med fordel lave videoen 'Hormonbalance - hele vejen rundt' to-tre gange om ugen og 'Binyrerfokus for balance i krop og sind' én gang om ugen. Brug de resterende videoer efter behov.

Er det første gang, du dyrker Medi- & Hormonyoga, anbefaler vi, at du ser Forholdsregler i Mediyoga for det kvindelige hormonsystem og Basisteknikker - Rodlås & Ildåndedræt, inden du går videre til de konkrete programmer i dette forløb.

OBS: Når du dyrker medi- og hormonyoga er der en række forholdsregler, du skal tage:

  • Har du menstruation, så undgå at lave Rodlås og Ildåndedræt - lav i stedet 'Det dybe lange åndedræt'.
  • Er du i fertilitetsbehandling, og har du fået sat æg ind, så undgå at lave Rodlås og Ildåndedræt - lav i stedet 'Det dybe lange åndedræt'.
  • Har du, eller har du haft østrogendomineret kræft - brystkræft eller æggestokkekræft, så undgå at lave øvelserne for æggestokkene.


Læs mere om Medi- & Hormonyoga her

 

`
Intro til 'Styrk din fertilitet'
     7 min
 Niveau: 1-3
Medi- & Hormonyoga med Charlotte
Denne video er en introduktion til forløbet 'Styrk din fertilitet', som er særligt udviklet til di...
Start din praksis: Det dybe lange ň...
     15 min
 Niveau: 1
Medi- & Hormonyoga med Charlotte
I denne video gennemgår vi 'Det dybe lange åndedræt' - et grundlæggende element i Mediyoga. Det...
Hormonbalance - hele vejen rundt
     60 min
 Niveau: 1
Medi- & Hormonyoga med Charlotte
I denne video bliver du guidet gennem et fuldt program for alle de hormonproducerende kirtler - vi a...
Hormonbalance - den korte
     20 min
 Niveau: 1
Medi- & Hormonyoga med Charlotte
I denne video arbejder vi med at balancere hele hormonsystemet. Vi kommer bl.a. igennem Ko & Kat...
Binyrerfokus for balance til krop o...
     60 min
 Niveau: 1
Medi- & Hormonyoga med Charlotte
I denne sekvens har vi ekstra fokus på at aktivere og balancere binyrerne. Det er rigtig godt at ar...

Der blev ikke fundet noget på din søgning

Prøv 7 dage gratis – helt uden binding
Herefter kan du yogastreame for kun DKK 129,-/md.

Følg os på Instagram