Åndedrætstræning for mindre stress

4 videoer 44 minutter

Døjer du med stress, søvnproblemer, forhøjet blodtryk, manglende energi, indre uro eller andre sundhedsmæssige udfordringer? Så kan løsningen være noget som simpel, som at trække vejret optimalt. Vi trækker vejret cirka 20.000 gange i døgnet, og ofte gør vi det helt uden at tænke over det. Men åndedrættet er helt afgørende for vores sundhed, fordi det sender energi og ilt ud i hver celle i kroppen. Ilt er kroppens vigtigste næringsstof - det er det, cellerne lever af. 

Når du trækker vejret, stimulerer du også nerverne og beroliger nervesystemet, så du ikke bare oplever større ro, men også stopper udskillelsen af stresshormonet Kortisol. Derfor er åndedrættet et af de bedste, mest effektive redskaber til at bekæmpe stress. 

I dette åndedrætsforløb får du fire åndedrætsvideoer, som lærer dig at identificere, forstå og håndtere din stress. Via åndedrættet øver vi os i både at være i det sympatiske nervesystem (som gør det muligt for kroppen at reagere hurtigt, når man er under pres eller i fare) og det parasympatiske nervesystem (som får kroppen til at slappe af efter faren er overstået og genoptager funktioner såsom fordøjelse) og lærer, hvordan vi selv kan lave et bevist skifte mellem de to.

Når du træner dit åndedræt og lærer at bruge det bevist, kan du bruge det aktivt i dit liv, når du fx. oplever stress eller angst. Omvendt vil du også kunne bruge dit åndedræt i situationer, hvor du har brug for at være mere aktiv, præstere eller være meget mentalt til stede. Med en opbygget bevidsthed om åndedrættet og en øget åndedrætskontrol, kan du altså kontrollere din sindsstemning og livsenergi. Og træner du målrettet, vil du opleve store resultater.

Hvem kan være med?
Alle mennesker med en åndedræt kan være med og have glæde af disse videoer. Du behøver ingen tidligere erfaring med yoga eller åndedrætstræning for at deltage på klasserne.

Sådan gør du:
Vi anbefaler, at du prøver alle åndedrætsvideoerne i forløbet her. Start med den åndedrætspraksis, der taler til dig og gentag den/dem dagligt eller ugentligt. Ligesom med resten af kroppens muskler trækkes vejret også med en muskel kaldet mellemgulvet/diafragma. Træner du den meget, vil du få et stærkere åndedræt, en større lungekapacitet og en større effekt. Det handler ikke om at trække vejret mere. Det handler om at trække det bedre ved at øve sig og bruge det aktivt - gerne dagligt.VIDEOER I 'ÅNDEDRÆTSTRÆNING FOR MINDRE STRESS'

(1)
Niveau 0-3
Øg dit stressniveu

20 min Meditation & Åndedræt med Michael Bjerrum

I denne video vil du blive guidet igennem en særlig åndedrætsteknik, der øger dit stressniveauet...
(3)
Niveau 0-3
Balance til nervesystemet

7 min Meditation & Åndedræt med Michael Bjerrum

I denne video vil du blive guidet i gennem vekselåndedrættet - Nadi shodhana. Vekselåndedrættet...
(2)
Niveau 0-3
Løft din energi og skab klarhed

15 min Meditation & Åndedræt med Michael Bjerrum

I denne video vil du blive guidet i gennem en ældgammel åndedrætsteknik, der bliver kaldt 'Breath...
(3)
Niveau 0-3
Reducer dit stressniveau

7 min Meditation & Åndedræt med Michael Bjerrum

I denne video træner vi et roligt åndedræt, som på effektfuld vis får dig over i det parasympat...

Der blev ikke fundet noget på din søgning

Følg os på Instagram